Sinterklaasliedjes

Festivalwinkel

Sinterklaasliedjes

SinterklaasliedjesSinterklaasliedjes zijn een belangrijk onderdeel van het grootste kinderfeest ter wereld: de verjaardag van Sinterklaas. Elk jaar komt de Goedheiligman met zijn Pieten naar Nederland en België om kinderen blij te maken met een of meerdere cadeaus. Bij deze feestdag mogen de Sinterklaasliedjes natuurlijk niet ontbreken. Wij geven je hier een overzicht van de leukste Sinterklaasliedjes.

Verschillende soorten kinderliedjes voor Sint

Er zijn heel veel mooie  kinderliedjes die gezongen worden rondom het Sinterklaasfeest. Zo heb je Sinterklaasliedjes over Zwarte Pieten, Sinterklaasliedjes over de stoomboot, Sinterklaasliedjes over Amerigo, het paard van Sinterklaas en natuurlijk Sinterklaasliedjes speciaal voor het zetten van de schoen of voor pakjesavond. Zo is er altijd wel een kinderliedje die speciaal geschikt is om te zingen voor de Sint.

Sinterklaasliedjes tekst

De meeste Sinterklaasliedjes zijn al behoorlijk oud. Daarnaast zing je ze natuurlijk maar heel kort. Daarom hebben wij de Sinterklaasliedjes met tekst opgenomen op deze website. Zo kun je er weer even inkomen als in november Sinterklaas weer voet aan land zet. En het leuke is dat voor liedjes voor de Sint eigenlijk langer zijn dan de sinterklaasliedjes tekst die jij kent. Een voorbeeld hiervan is het liedje Rommel de bommel. Hiervan kent iedereen het eerste deel van de tekst eigenlijk wel. Maar het tweede deel is minstens net zo leuk en dat is nu net het deel dat veel mensen niet kennen. Des te meer reden om de sinterklaasliedjes tekst van al deze kinderliedjes nog eens door te nemen.

Nieuwe versies van Sinterklaasliedjes

Ook is een aantal jaar geleden een beweging gestart waarin de sinterklaasliedjes teksten zijn aangepast. De verwijzingen naar zwart en knecht werden daar vervangen door neutrale termen. Naast de ouderwetse Sinterklaasliedjes teksten vind je hier ook van een aantal Sinterklaasliedjes de nieuwe teksten. Aan jou natuurlijk welke Sinterklaasliedjes jij het leukste vind om samen met je kindje te zingen.

Sinterklaasliedjes op Youtube

De meeste sinterklaasliedjes zijn ook op Youtube te vinden. Vaak zijn ze voorzien van een leuk filmpje en hebben ze ondertiteling. Zo kun je de sinterklaasliedjes teksten ook nog eens makkelijk onthouden. Ook kun je ze natuurlijk makkelijk aan je kinderen laten horen en zien. Zo komen jullie makkelijk in de stemming.

Sinterklaasliedjes zingen bij de intocht van Sinterklaas

Halverwege november komt Sinterklaas traditioneel aan in Nederland en België. Naast de landelijke intocht, die ook op televisie is te volgen komt de Goedheiligman ook in de meeste plaatsen persoonlijk aan. Dat gaat natuurlijk gepaard met heel veel mooie Sinterklaasliedjes. Denk bijvoorbeeld aan Zie ginds komt de stoomboot en Heb je het al vernomen.

Wat is jouw favoriete sinterklaasliedje?

Er zijn ontzettend veel mooie Sinterklaasliedjes. Maar wat is nu volgens jou de mooiste? Laat het me weten in de reacties! Mis je nog een Sinterklaasliedje in de lijst laat het dan natuurlijk ook weten. We nemen hem dan zo snel mogelijk op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *