Sint Maarten liedjes

Sint Maarten liedjesSint Maarten liedjes zing je tijdens Sint Maarten als je met je lampion langs de deuren gaat om snoep op te halen. Hoe leuk is deze feestdag nog steeds elk jaar. Urenlang Sint Maarten liedjes zingen en met zakken vol snoep thuiskomen. Natuurlijk deed er ook wel eens iemand niet open. Dan kon je altijd nog zingen over de kikkerbil die niets geven wil. Hier vind je een overzicht van de leukste Sint Maarten liedjes. Ken jij ze allemaal nog?

Sint Maarten liedjes tekst

Van een aantal Sint Maarten liedjes ken je de tekst en melodie natuurlijk wel. Van een aantal weet je wel ongeveer hoe ze gaan of zijn ze zelfs heel nieuw voor je. Door op de link te klikken ga je naar de pagina met de tekst van de Sint Maarten liedjes. Ook vind je daar steeds een filmpje van het kinderliedje. Zo weet je niet alleen de tekst, maar ken je ook direct de melodie. Zo verras je mensen aan de deur nog eens extra met liedjes die ze nog niet kennen. Misschien krijg je dan ook nog wel een extra snoepje.

Foute Sint Maarten liedjes

In veel gevallen is de tekst van de Sint Maarten liedjes op zijn zachtst gezegd bijzonder. Veel mensen vinden zelfs vaak dat de teksten foute Sint Maarten liedjes zijn. Met fout bedoelen ze dan dat de tekst apart is en soms zelfs een beetje bespottend naar sommige mensen toe. Neem bijvoorbeeld Sinte Maarten Mikmak, daar wordt gezongen over een dikke moeder en een dunne vader en als iemand niet open doet dan wordt al snel gezongen over een kikkerbil die niets geven wil. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat foute Sint Maarten liedjes meteen bedoeld zijn om te kwetsen. Het is vooral bedoeld als grappig.

Sint Maarten liedjes op Youtube

Youtube is een belangrijke bron van veel Sint Maarten liedjes. Je vindt hier een mooi overzicht van deze liedjes met een video erbij. Wil je niet doorklikken, maar direct al genieten van de leukste Sint Maarten liedjes kijk dan alvast naar deze mooie compilatie van Sint Maarten liedjes. Geniet ervan!

Veelgestelde vragen over Sint Maarten

Waar komt Sint Maarten vandaan?

Sint Maarten was een heilige die lang geleden in de winter zijn mantel deelde met een zwerver die het koud had. Vanuit die gedachte is toen de feestdag Sint Maarten ontstaan. Vroeger was het vooral een feestdag waarbij de kinderen van arme gezinnen langs de deuren bij de rijkere mensen gingen om een extraatje op te halen. Nu is het een feest voor alle kinderen. Ze maken (of kopen) een lampion en gaan zingend van deur tot deur. Na het zingen van een Sintmaartenliedje krijgen ze dan als beloning een snoepje.

Waar wordt Sint Maarten gevierd?

Het feest Sint Maarten wordt niet in heel Nederland gevierd. Het wordt vooral onder de groter rivieren gevierd en in Noord-Holland. Wordt Sint Maarten bij jou gevierd vergeet dan niet een grote bak snoep klaar te hebben staan en geniet van de mooie Sint Maarten liedjes. Ook in delen van Vlaanderen vieren ze Sint Maarten. Soms wordt dit kinderfeest gevierd in plaats van Sinterklaas.

Wat doe je als iemand niet opendoet?

Kikkerbil Sint MaartenAls je aanbelt en iemand doet niet open dan is dat natuurlijk niet leuk. Je zingt niet voor niets. Er is een leuk liedje dat je kunt zingen als iemand niet opendoet als je een Sint Maarten Liedje zingt.

Hier woont een kikkerbil, die niets geven wil.

Wat is het meest bekende Sint Maarten Liedje?

Er zijn een aantal heel bekende Sint Maarten Liedjes, zoals Sinte Maarten Mikmak of 11 novemer is de dag. Maar het meest bekende Sint Maarten liedje is natuurlijk Sint Maarten, Sint Maarten. De tekst hiervan vind je hier:

Sint Maarten, Sint Maarten
de koeien hebben staarten
de meisjes hebben rokjes aan
daar komt Sinte Maarten aan.

Wat wilde jij nog altijd weten van Sint Maarten?

Heb jij nog een leuk liedje van Sint Maarten of is er nog iets wat jij altijd wilde weten van deze feestdag? Laat het even weten via de reacties!

Reacties

    • Ben
    • 11 november 2021
    Beantwoorden

    Ook in de noordelijke provincies wordt ieder jaar Sint Maarten gevierd . Graag toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *