Koningsdagliedjes

koningsdagliedjesKoningsdagliedjes bestaan nog niet zo lang. Sinds Willem-Alexander koning werd heeft hij de Koningsspelen geïntroduceerd. Dit is een evenement om meer kinderen met sport en beweging in aanraking te laten komen. Als start van de Koningsspelen heeft het kinderkoor Kinderen voor Kinderen al een aantal jaar een lied bedacht om deze Koningsspelen te openen. Op deze pagina laten we je kennismaken met deze Koningsdagliedjes en een aantal andere mooie kinderliedjes over koningen en prinsessen.

Hieronder een link naar de leukste Koningsdagliedjes.

Koningsdagliedjes teksten

In tegenstelling tot de meeste kinderliedjes zijn de Koningsdagliedjes die voor de Koningsspelen zijn gemaakt geen korte simpele liedjes. Deze Koningsdagliedjes lijken meer op pophits. Dat maakt het niet leuker om deze mee te zingen, en vooral erop mee te dansen. Des te belangrijker om rustig de teksten van deze koningsliedjes eens door te nemen. Gelukkig zijn de teksten wel heel aanstekelijk, zodat het je kind en jou vast niet heel veel moeite kost om te leren. Ook zal er vaak op de basisschool aandacht aan zijn besteed.

Koningsdagliedjes op Youtube

Ook de Koningsdagliedjes kun je natuurlijk terugvinden op Youtube. Om het je makkelijk te maken vind je hieronder alvast een compilatie van de leukste Koningsdagliedjes die je direct kunt bekijken en beluisteren.

Wat vind jij van de Koningsdagliedjes?

Ik ben benieuwd wat je van de liedjes vindt die speciaal voor Koningsdag zijn geschreven. Vind je het een goed initiatief of vind je het overdreven? Wat is jouw favoriete koningsdagliedje? Laat het weten via de reacties op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *