Kerstliedjes

Kerstliedjes

KerstliedjesKerstliedjes zijn leuk! Kerst is het ultieme feest voor het hele gezin. Dat begint natuurlijk al bij de voorbereiding. Samen versieren en de kerstboom opzetten. En vergeet dan natuurlijk niet alvast heel veel mooie kerstliedjes te zingen. Hieronder alvast een aantal van deze mooie Nederlandstalige kerstliedjes.

Nederlandstalige kerstliedjes

Zoals je ziet aan de lijst met kerstliedjes hierboven vind je op deze site voornamelijk Nederlandstalige kerstliedjes. Als er ook een Engelstalige versie van het liedje is zetten we die er natuurlijk ook even bij. Doordat we deze kerstliedjes bij elkaar zetten kun je ook makkelijk lezen waar een kerstliedje die je normaal gesproken in het Engels zong eigenlijk betekent. Ken je al deze Nederlandstalige kerstliedjes al?

Kerstliedjes voor kinderen

Bij kerstliedjes is een heel duidelijke splitsing tussen 2 soorten kerstliedjes. Je hebt de traditionele kerstliedjes met een christelijke inslag. Deze hebben vaak een tekst in het oud-Nederlands. Aan de andere kant heb de vrolijke kerstliedjes die vooral kinderen aanspreken. Echte kerstliedjes voor kinderen zijn natuurlijk O denneboom, Kling klokje klingeling en natuurlijk de kerstliedjes van Kinderen voor kinderen en Kabouter Plop. De tekst van kerstliedjes voor kinderen is natuurlijk simpel, vrolijk en heeft een aanstekelijke melodie.

Kerstliedjes tekst

Kerstliedjes hebben vaak een christelijke inslag. Dat is niet raar natuurlijk aangezien kerst van oudsher een christelijke feestdag is. Dat maakt het best lastig om de tekst van de kerstliedjes goed te kennen en te kunnen zingen. Daarom kun je als je op de linkjes naar de kerstliedjes doorklikt de kerstliedjes tekst nog eens doornemen. Vaak is er ook een leuk filmpje bijgevoegd, zodat je de kerstliedjes tekst niet alleen kunt lezen, maar ook met de melodie erbij kunt horen. Zo kun je de kerstliedjes lekker samen met je gezin zingen!

Kerstliedjes op Youtube

Heb je geen zin om door te klikken naar de verschillende kerstliedjes. Dan vind je hieronder een leuk compilatie van kerstliedjes van Youtube. Zet deze aan en dan ook meteen het volume natuurlijk lekker hoog. Zo kom je lekker in de stemming!

Kerstliedjes zingen onder de kerstboom

Als het eenmaal kerst is dan heb je natuurlijk het ultieme familiegevoel. Legt de kerstman ook cadeautjes onder de kerstboom? Zorg er dan voor dat je voordat je de cadeautjes openmaakt eerst lekker kerstliedjes gaat zingen. Wil je niet dat alle kerstcadeautjes binnen 5 minuten opengemaakt zijn dan kun je ervoor kiezen om tussen elk cadeautje een kerstliedje te zingen. En nu maar hopen op een witte kerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *