Een ouderwets gezellige kerst

Ouderwetse kerstKerst is een feest van tradities. Dat betekent weer gezellig samen de kerstboom optuigen, het huis versieren, kerstliedjes zingen en natuurlijk kerstkaarten versturen. En ondanks dat veel mensen graag tradities doorbreken en hun eigen weg kiezen maken ze voor de kerst graag een uitzondering. En dat is dan ook meteen de charme. Lekker met je kersttrui aan aan het kerstdiner.

Kerstliedjes zingen

Bij een ouderwets gezellig  kerstfeest horen natuurlijk kerstliedjes. Op de radio wordt Last Christmas van Wham grijsgedraaid en ook Mariah Carey met All I want for Christmas is you is niet weg te denken. Maar thuis zingen we toch echte kerstliedjes zoals O Denneboom en Er is een kindeke geboren op aard. Vanuit de traditie van kerst vaak met een christelijke inslag maar o zo bekend.

Kerstkaarten versturen

kerstkaartEen traditie die wel zachtjes aan minder wordt is het versturen van kerstkaarten. Steeds meer mensen sturen hun kerstkaarten digitaal of plaatsen een bericht op social media. Dat is zo jammer want hoe leuk is het om in december elke dag van de postbode een flinke stapel kerstkaarten te ontvangen. Wij hingen ze vroeger altijd op in de kamer en dat gaf net weer een beetje extra sfeer. En waarom mensen dat niet meer doen? Ik weet het niet. In ieder geval hoef je het tegenwoordig voor het geld niet meer te laten. Met de decemberzegels van Sandd verstuur je alweer een kerstkaart voor 50 cent!

Gezellig met familie

Maar het allerbelangrijkste van kerst blijft natuurlijk het samenzijn met je familie. Op kerstavond samen naar de kerk en de kerstdagen lekker bij elkaar. Traditioneel wordt het kerstdiner gemaakt. Lang niet altijd met een kalkoen maar eigenlijk altijd met veel eten. Samen aan tafel en na afloop rondom de kerstboom. Steeds meer zie je dan dat de kerstman toch wat cadeautjes heeft gebracht voor de kinderen. Voordat de cadeautjes worden opengemaakt worden dan vaak een paar leuke kerstliedjes gezongen. Ken je bijvoorbeeld Wie weet waar de kerstman woont en Kerstfeest is gekomen.

Wat is jouw favoriete herinnering aan de kerst?

Doordat kerst zo’n intiem familiefeest is heeft bijna iedereen wel een mooie herinnering aan de kerst. Wat is jouw mooiste herinnering aan dit kerstfeest? Is dat een kerstliedje, het versieren van de boom of zijn dat al die mooie kerstkaarten die je hebt gekregen? Laat het me vooral weten via de reacties!