Hanky Panky Shanghai
Verjaardagsliedjes

Hanky panky shanghai

Hanky panky shanghai

Hanky Panky ShanghaiHanky panky shanghai,
hanky panky shanghai.

Hanky panky,
hanky panky,
hanky panky shanghai.

 

Hanky panky shanghai,
hanky panky shanghai.

Hanky panky,
hanky panky,
hanky panky shanghai.

Meer Verjaardagsliedjes

Bekijk de video van Hanky Panky Shanghai

De betekenis van Hanky Panky Shanghai

Hanky Panky Shanghai wordt vaak gezien als een Chinees verjaardagsliedje. Niets is natuurlijk minder waar, want het is gewoon een oerhollands verjaardagsliedje. Dit kinderliedje is gewoon een versie van Een fijne verjaardag voor jou (of in het Engels Happy Birthday to you), maar dan met vrolijk klinkende woorden. En dat maakt het juist zo leuk en verrassend om te zingen. 

Ook op de basisschool wordt het kinderliedje Hanky Panky Shanghai ook vaak gezongen. Dat zorgt natuurlijk voor de nodige hilariteit. Wat vind jij eigenlijk van dit verjaardagsliedje?

5 reacties op “Hanky panky shanghai”

  1. Wat een super dom liedje! Altijd al gevonden. Bij elke taal moeite doen om de woorden correct te krijgen en bij het ‘Chinees’ gaan we spleetogen maken en met een raar accent zingen. Vraag me af wat er gebeurt als we bij het Turks gewoon woorden gaan verzinnen en met een slissende ‘s’ zingen. Dat gaat niet gepikt worden maar bij het Chinees is dat niet erg want die mensen zeggen er niets van. Walgelijk!!!!

  2. Maak je niet druk Theo, er zijn belangrijkere zaken.
    Als een Randstad-bewoner het over boeren en Groningers heeft, dan mag het wel? Ik zie al jaren dat dat op tv als “leuk” bestempeld wordt. Maar druk kan ik me er niet om maken.
    Chinezen hebben gewoon spleetogen en praten grappig. Probeer dat maar eens te ontkennen.

  3. Wtf deze artikel is geplaatst in 2017 en mensen reageren derop dit jaar niks beters te doen blijkbaar het gewoon een normaal nummer #hankypanky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *